Γλαυκοπούλι

Γλαυκοπούλι

Βλέπετε που κάθε οφθαλμός τού David Bowie έχει το δικό του χρώμα. Γεννιούνται κάποιοι μ’ αυτήν την διαφορά στο χρώμα. Αλλά άκουγα που έλεγε ότι μικρός είχε πλακωθεί με κάποιους κι έφαγε γροθιά. Από τότε ξεκίνησε η αλλαγή στο χρώμα.

Τώρα, να σάς πω ότι στην ελληνική γλώσσα έχουμε μια ωραία λέξη και επίθετο για το μπλέ. Γλαυκός-η-ο είναι η λέξη. Και είναι γλαύκα η κουκουβάγια, και … γλαύκωμα η πάθηση. Κι έτσι μεταφράζεις πολύ ωραία το bluebird σε γλαυκοπούλι. Στο βίντεο “Λάζαρος” φοράει επιδέσμους στα μάτια και έχει κουμπιά αντί οφθαλμών. Για να παραπέμψει, δηλαδή, στο γλαυκοπούλι που είναι όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Και τραγουδάει έναν στίχο που λέει: Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ξέρεις θα ‘μαι λεύτερος ωσάν το γλαυκοπούλι…

Ολιγόστιχο το τραγούδι, και σύνθεση ψυχικών επιγραμμάτων. Η μελωδία εξαιρετική. Μ’ άρεσε η φωνή τού David. Δεν μ’ άρεσε το σύνολο των τραγουδιών του, αλλά κάποια ήσαν εξαιρετικά. Και το occult που είχε υιοθετήσει μ’ άρεσε, το μυστήριο. Κάποτε λιγότερο επιτυχημένα, λόγω τής επιτήδευσης. Θα ‘χετε δει τον Λάζαρο και θα ‘χετε καταλάβει.

play

Εδώ είναι το βίντεο πού σάς λέω : https://streamable.com/xtuj4

 

Leave a Reply, dear

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.